Alles Over Archeologie Piramide landschap - Alles Over Archeologie Banier

Babylon en de Isjtarpoort

QUESTION: Babylon en de Isjtarpoort

ANSWER:

De Babylonische Isjtarpoort (of "Poort van Isjtar") werd tijdens de heerschappij van koning Nebukadnezar II (604-562 voor Christus) gebouwd. De fundering van de poort werd tussen 1899 en 1914 ontdekt en bevatte talrijke verglaasde stenen en onverglaasde figuren. De complete Isjtarpoort werd tot een hoogte van meer dan 14 meter gereconstrueerd en bevindt zich nu in het Pergamonmuseum in Berlijn.

De Isjtarpoort is een van de prachtigste ontdekkingen in het oude Babylonië. Deze immense, ceremoniële poort is bedekt met draken en stieren en werd door Nebukadnezar aan de godin Isjtar gewijd. De poort was de belangrijkste toegang tot de straten en tempels van Babylon. Koning Nebukadnezar II stond bekend om zijn ontzagwekkende bouwprojecten zoals de herstelde tempel van Marduk en de beroemde "hangende tuinen" van Babylon, die als een van de zeven wereldwonderen van de oude wereld worden beschouwd.


© 2005 AllAboutGOD.com
Zie onze copyrightvoorwaarden


Leer meer over Bijbel en archeologie!


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright ©2002-2022 AllAboutArchaeology.org, Alle rechten voorbehouden