Alles Over Archeologie Piramide landschap - Alles Over Archeologie Banier

De oude stad Efeze

QUESTION: De oude stad Efeze

ANSWER:

De oude stad Efeze was de invloedrijke hoofdstad van Klein-Azië aan de Egeïsche Zee. Efeze staat nu bekend om haar immense metropool van oude straten, bogen en ruïnes, waaronder het grote gymnasium, de bibliotheek en het amfitheater voor 24.000 mensen.

Als de video (in het Engels) niet afspeelt, klik dan alsjeblieft hier
om de laatste versie van de Macromedia Flash Player te downloaden.


Video-fragment uit "Drive Thru History with Dave Stotts."
© 2005 Coldwater Media. Alle rechten voorbehouden.
De complete film is hier beschikbaar: ColdwaterMedia.com.
© 2006 Archeologisch Museum Efeze
Zie onze copyrightvoorwaarden

De oude stad Efeze was ook de plaats waar de Tempel van Artemis zich bevond, een van de zeven wonderen uit de oudheid. Artemis (die later door de Romeinen Diana werd genoemd) was de vruchtbaarheidsgodin die de voortplanting van mensen, dieren en gewassen zou beheersen. De Tempel van Artemis in Efeze was in de hele oude wereld bekend vanwege de tempelprostituees en de hedonistische feesten.

De zeven gemeenten in Openbaring - leer meer!


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright ©2002-2022 AllAboutArchaeology.org, Alle rechten voorbehouden