Alles Over Archeologie Piramide landschap - Alles Over Archeologie Banier

Het oude Laodicea

QUESTION: Het oude Laodicea

ANSWER:

Het oude Laodicea is niet echt een stad meer, maar de ongerepte Romeinse ruïnes markeren het landschap. Laodicea ligt in de vallei van de rivier de Lycus in het westen van Klein-Azië, dichtbij de invloedrijke, oude steden Hierapolis en Kolosse. Deze vallei was een belangrijke handelsroute tussen de culturen van het Westen en het Oosten.

Als de video (in het Engels) niet afspeelt, klik dan alsjeblieft hier
om de laatste versie van de Macromedia Flash Player te downloaden.


Video-fragment uit "Drive Thru History with Dave Stotts."
© 2005 Coldwater Media. Alle rechten voorbehouden.
De complete film is hier beschikbaar: ColdwaterMedia.com.

Het oude Laodicea was ook een belangrijk centrum voor het Romeinse systeem van aquaducten, wat een mooie voorstelling is van het waardeloze "lauwe" water in het schrijven van Johannes aan de gemeente in deze stad:
    “Ik weet wat u doet, hoe u niet koud bent en niet warm. Was u maar koud of warm! Maar nu u lauw bent in plaats van warm of koud, zal ik u uitspuwen” (Openbaring 3:15-16).

De zeven gemeenten in Openbaring - leer meer!


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright ©2002-2022 AllAboutArchaeology.org, Alle rechten voorbehouden