Alles Over Archeologie Piramide landschap - Alles Over Archeologie Banier

Het oude Sardes

QUESTION: Het oude Sardes

ANSWER:

Het oude Sardes is gelegen op de oevers van de rivier de Pactolus in westelijk Turkije, zo'n 100 kilometer landinwaarts van Efeze en Smyrna. Voordat Sardes een belangrijke rol speelde in de Griekse en Romeinse geschiedenis, was ze de hoofdstad van het Lydische Rijk en een van de invloedrijkste steden in de oudheid.

Onder de populaire ruïnes van het oude Sardes bevinden zich de immense acropolis, een van de populaire tempels in de streek voor Artemis (Diana), het gebouwencomplex met het badhuis en het gymnasium en andere archeologische vondsten die de ware decadentie van de oude cultuur ter plaatse onthullen.

Als de video (in het Engels) niet afspeelt, klik dan alsjeblieft hier
om de laatste versie van de Macromedia Flash Player te downloaden.


Video-fragment uit "Drive Thru History with Dave Stotts."
© 2005 Coldwater Media. Alle rechten voorbehouden.
De complete film is hier beschikbaar: ColdwaterMedia.com.

De zeven gemeenten in Openbaring - leer meer!


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright ©2002-2022 AllAboutArchaeology.org, Alle rechten voorbehouden