Alles Over Archeologie Piramide landschap - Alles Over Archeologie Banier

Het oude Tyatira

QUESTION: Het oude Tyatira

ANSWER:

Het oude Tyatira bevindt zich in westelijk Turkije, ongeveer 65 kilometer landinwaarts van de Egeïsche Zee. De oude stad stond bekend om haar handel in textiel en kleurstoffen, waarvan een aantal artefacten en inscripties van de diverse gilden van wolbewerkers, linnenwevers, leerbewerkers en aanverwante beroepen getuigen. Een van de kleurstofhandelaren in Tyatira was Lydia, die vermeld wordt in Handelingen 16:11-15.

Vandaag de dag staat Tyatira bekend als de bruisende stad Akhisar. De archeologische resten van het oude Tyatira bevinden zich in een omheind stadsdeel in het centrum van Akhisar.


© 2006 Akhisar.com; officiële toeristische website
Zie onze copyrightvoorwaardenh


De zeven gemeenten in Openbaring - leer meer!


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright ©2002-2022 AllAboutArchaeology.org, Alle rechten voorbehouden