Alles Over Archeologie Piramide landschap - Alles Over Archeologie Banier

Huis van Jehova Ostracon

QUESTION: Huis van Jehova Ostracon

ANSWER:

De "Huis van Jehova Ostracon" (een tekst op een stuk aardewerk dat ook bekend staat als de "Huis van God Ostracon") werd in Arad, een oude stad in Juda, ontdekt. De tekst is geschreven in oud Hebreeuws en dateert uit het begin van de 6e eeuw voor Christus. Het is de oudste vermelding van de Tempel in Jeruzalem buiten de Bijbelse verslagen.

Op de Huis van Jehova Ostracon staat, gedeeltelijk, de volgende tekst: "Aan mijn Heer Elyashib, moge de Heer naar Uw welzijn streven - en wat betreft de zaak die U me hebt opgedragen - alles is goed; hij is in het Huis van Jehova [God]."


© 2005 The Foundation for Biblical Archaeology
Zie onze copyrightvoorwaarden


Leer meer over Bijbelse archeologie!


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright ©2002-2022 AllAboutArchaeology.org, Alle rechten voorbehouden