Alles Over Archeologie Piramide landschap - Alles Over Archeologie Banier

Qumran

QUESTION: Qumran

ANSWER:

Qumran (Khirbet Qumran) bevindt zich op een afgelegen plateau tussen de heuvels in de woestijn van Juda en de vlaktes van de Dode Zee in Israël. Qumran werd in de oudheid door verschillende culturen bewoond. Van de tweede helft van de tweede eeuw voor Christus tot aan de Romeinse verovering in 68 na Christus was Qumran de woonplaats van een sektarische Joodse gemeenschap die bekend stond als de Essenen.

Qumran bestaat uit een groot gemeenschapshuis en een aantal kleinere ruimten die gebruikt werden voor schrijfwerk, opslagruimte en andere zaken die nodig waren voor het bestaan van een kleine zelfstandige gemeenschap. De ruïnes bevatten ook opslagvaten, aardewerken ovens en een uitgebreid systeem om water te verzamelen en op te slaan. Er werden ook duizenden keramische potten en pannen ontdekt.

De ruïnes van Qumran zijn een krachtige bevestiging van het idee dat de Essenen godsdienstige schrijvers/kopieerders waren met een bibliotheek van Joodse manuscripten. Qumran is daarom de meest waarschijnlijke oorsprong van de talrijke rollen en fragmenten die in de plaatselijke heuvels werden verborgen en nu bekend staan als de Dode Zee-rollen.


© 2005 AllAboutGOD.com
Zie onze copyrightvoorwaarden


Leer meer over de Dode Zee-rollen!


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright ©2002-2022 AllAboutArchaeology.org, Alle rechten voorbehouden