Alles Over Archeologie Piramide landschap - Alles Over Archeologie Banier

De grotten van Qumran

QUESTION: Wie vond de Dode Zee-rollen in de grotten rond Qumran?

ANSWER:

Er bestaat een mooi verhaal over de mensen die de Dode Zee-rollen in de eerste grotten bij Qumran in Israël vonden. Je vindt het hier!

Jum’a Mohammed en Mohammed edh-Dhib ("de wolf") waren de twee Bedoeïense neven die in 1947 de eerste Dode Zee-rollen vonden. Er bestaan verschillende verhalen over wie de beroemde steen gooide toen ze op zoek waren naar een verdwaalde geit, maar "Mohammed de Wolf" staat algemeen bekend als de eerste"Grot 1" binnentrad en daar de eerste rollen ontdekte.

Op die legendarische dag keerden de neven met drie oude teksten naar hun nomadische tentenkamp terug: de volledige grote Jesaja-rol, de "Gemeenschapsregel", en een commentaar op het boek Habakuk. De Jesaja-rol, die nu wordt bewaard in het Schrijn van het Boek Museum in Jeruzalem, is een van de belangrijkste tekstuele ontdekkingen uit de geschiedenis. In de daaropvolgende weken ontdekten de twee neven nog vier andere teksten in Grot 1 (een tweede Jesaja-rol, het Genesis-apocrief, de Oorlogsrol en de rol met de Psalmen voor Dankzegging).

De daaropvolgende maanden hingen de zeven rollen aan tentpalen in het Bedoeïense kamp. Uiteindelijk moedigde een lid van de stam de neven aan om de ontdekkingen naar een markt in Jeruzalem te brengen om te zien of ze er wat geld aan konden overhouden.


© 2005 AllAboutGOD.com
Zie onze copyrightvoorwaarden


Leer meer over de Dode Zee-rollen!


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright ©2002-2022 AllAboutArchaeology.org, Alle rechten voorbehouden