Alles Over Archeologie Piramide landschap - Alles Over Archeologie Banier

Het oude Pergamum

QUESTION: Het oude Pergamum

ANSWER:

Het oude Pergamum bevindt zich op de vlakten en de lager gelegen heuvels langs de rivier de Caïcus in het Westen van Turkije. De stad werd al sinds de 3e eeuw voor Christus als een belangrijke stad beschouwd. Ze werd een Grieks en Romeins centrum voor de verering van Aesculapius, de god van de geneeskunde, en Serapis, de Egyptische god van de onderwereld.


© www.BiblePlaces.com. Gebonden aan licentie-voorwaarden.
Zie onze copyrightvoorwaarden

Onder de ruïnes van het oude Pergamum bevinden zich de acropolis, de aanbiddingscentra die bekend staan als het Aesculapium en het Serapeum, en het ongelooflijke amfitheater met 10.000 zitplaatsen op de helling van een steile heuvel. De marmeren tempel van keizer Trajanus uit de tweede eeuw na Christus is ook uitgegraven en gerestaureerd. Het gebouwencomplex van Trajanus bevat onder meer een enorme bibliotheek, op die van Alexandrië in Egypte na de grootste uit de oudheid.

De zeven gemeenten in Openbaring - leer meer!


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright ©2002-2022 AllAboutArchaeology.org, Alle rechten voorbehouden